میزگرد علمی « بررسی ابعاد پیوستگی قطعنامه جهان علیه خشونت با اسناد حقوقی بین المللی مربوط به حق بر صلح »

بدینوسیله به اطلاع می رساند : در چارچوب نشستهای علمی ادواری کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران و به منظور تبیین ابعاد حقوقی بین المللی قطعنامه اخیر التصویب در سازمان ملل که پیشنهاد مطروحه رئیس جمهور ایران در سفر به نیویورک را تائید کرد، در مورخ 92/11/ 8 نشست علمی با عنوان یاد شده در کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران برگزار خواهد شد. در این نشست علمی دکتر باقر انصاری عضور هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی، دکتر علیرضا دیهیم استاد حقوق بین الملل، دکتر صابر نیاورانی استاد حقوق بین الملل ،دکتر بهرام مستقیمی عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران و دکتر میراحمدی زاده استاد حوزه و دانشگاه پرسشهای این نشست را مورد بحث و بررسی قرار خواهند داد. شایان ذکر است که نشست مزبور از ساعت 16 الی 18 در سالن اجتماعات دفتر مرکزی کمیسیون برگزار خواهد گردید و علاقمندان می توانند از مباحث این میزگرد علمی تخصصی استفاده نمایند.ضمنا گزارش نشست قبلی مربوط به قطعنامه جهان علیه خشونت که در چهارم دیماه در کمیسیون برگزار شد، در همان دیماه تدوین ومنتشر گردید.

پرسشهای میزگرد علمی «بررسی ابعاد پیوستگی قطعنامه جهان علیه خشونت با اسناد حقوقی بین المللی مربوط به حق بر صلح»

همانگونه که مستحضرید در قطعنامه جهان علیه خشونت به مفاهیم متعددی اشاره شده ومباحث مختلفی مطرح گردیده است . اگر قرار باشد در جهت تبیین دقیق سند یاد شده اقدام کنیم، لاجرم باید هر یک از محورهای نظری این سند را جداگانه بررسی نمائیم.کمیسیون حقوق بشر اسلامی بنا دارد در چارچوب سلسله میزگردهای علمی ادواری خود سه طیف نشست علمی در این خصوص برگزار کند. ابتدا چند نشست علمی با هدف تبیین دقیق ابعاد نظری این سند، سپس چند نشست علمی با هدف بررسی موانع وچالشهای حقوقی فراروی اجرای قطعنامه ودر نهایت طی چند نشست علمی راهکارهای دقیق حقوقی اجرای بهینه قطعنامه در سطح ملی و بین المللی بررسی شود. نشست اول از سلسله بررسی های مورد نظر، در چهارم دیماه چند روز پس از تصویب قطعنامه برگزار شد که اساتید حاضر در آن نشست ابعاد کلی قطعنامه را مورد واکاوی قرار دادند وگزارش آن نیز تدوین و منتشرشد و برای مسئولان کشوری نیز ارسال گردید. در این نشست جایگاه مفهوم حق بر صلح در قطعنامه جهان علیه خشونت مورد تامل قرار می گیرد ودر نشستهای آتی 5 محور دیگر (گفتگوی تمدنها یا ائتلاف تمدنها/جایگاه حقوق بشر در قطعنامه/جایگاه آزادی دینی ونفی بیان تنفر آمیز/توجه به مبارزه با تررویسم/نفی خشونت علیه زنان) بررسی خواهد شد تا هدف اول مورد نظر در تبیین و تشریح دقیق سند انجام شود.آنگاه دو هدف دیگر مورد پیگیری علمی قرار گیرد. پرسشهای نشست حاضر بشرح زیر تقدیم می شود:

1. قطعنامه جهان علیه خشونت در چند مورد به حق بر صلح اشاره کرده یا اسناد بین المللی ذیربط را مورد استناد قرار داده است. از حیث مبنائی دلیل استناد قطعنامه جهان علیه خشونت به اسناد حق بر صلح را چگونه ارزیابی می کنید؟
    2. حق بر صلح در موازین بین المللی چه ابعاد مفهومی دارد و مبتنی بر این ابعاد، چه تعهداتی متوجه دولتها یا بخش غیر دولتی می شود؟
    3. نقش ادیان و فرهنگهای مختلف در تحکیم حق بر صلح را چگونه ارزیابی می کنید و در صورتی که رهبران ادیان وفرهنگهای مختلف به وظائف خود بدرستی عمل کنند چه تاثیری بر اجرای قطعنامه جهان علیه خشونت برجای خواهد گذاشت؟
    4. اگر قرار باشد چند توصیه خطاب به فعالان مدنی و رسانه ها در جامعه ایران یا سطح جهانی برای اجرای مناسب حق بر صلح به عنوان یکی از پایه های قطعنامه جهان علیه خشونت داشته باشید، انجام چه مواردی را دارای اولویت می دانید؟

روابط عمومی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران

زمان: 8 بهمن ماه 1392 از ساعت 16 الی 18